Max van der Wolf

Organisator

Max van der Wolf
E-mail
max.vanderwolf@edumarevpr.nl
Profiel
https://vpracademie.nl/max-van-der-wolf

Andere trainers

Aleid Julien

Datum

31-05-2023

Tijd

15:30 - 17:30

Locatie

Bestuurskantoor Abbenbroek
Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek

Close Reading – kennismaking 31 mei 2023

Begrijpend lezen is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen. Er zijn nieuwe inzichten die laten zien dat begrijpend luisteren en lezen anders aangepakt kan worden door gebruik te maken van voor leerlingen interessante, en toch ook complexe prentenboeken en teksten.

Close Reading is een aanpak van begrijpend luisteren en lezen waarbij de inhoud van een prentenboek of tekst centraal staat. Leerlingen gaan samen met jou als leerkracht op een actieve manier met het boek of de tekst aan de slag. Herlezen, aantekeningen maken, samenvatten, samenwerken, discussiëren zijn vaardigheden die hierbij belangrijk zijn.

Op woensdag 31 mei organiseren we van half 4 tot half 6 een workshop om kennis te maken met Close Reading. De workshop wordt gegeven door Max van der Wolf.

Wat komt er aan de orde?

Eerst krijg je informatie over wat Close Reading is. Aan de hand van een tekst laten we zien hoe de aanpak werkt. Je ervaart zelf hoe het is om bewijs te zoeken en de tekst te herlezen aan de hand van tekst gerichte vragen. Hierdoor krijg je steeds dieper begrip van een tekst. Ook krijg je voorbeelden van hoe het werkt met een prentenboek en andere ideeën die je direct in je eigen groep kunt toepassen. Aan het eind van de workshop weet je wat Close Reading is en heb je ideeën opgedaan voor je eigen school of groep. Begrijpend luisteren en lezen wordt weer leuk voor jou als leerkracht en je leerlingen door de variatie in teksten en werkvormen.

Schrijf je in via het online aanmeldformulier hieronder.