Anton Horeweg

Organisator

Anton Horeweg

Datum

10-11-2022

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

Bestuurskantoor Abbenbroek
Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek

Interactieve bijeenkomst: Voorkom lastig gedrag 10 november 2022

Interactieve bijeenkomst: Voorkom lastig gedrag.

Meestal kun je probleemgedrag in de klas stoppen, maar liever nog wil je het voorkomen. Op dat laatste ligt de focus van deze lezing: preventie van lastig gedrag. Hoe (kunnen) we naar gedrag kijken; waarom is een schoolbrede aanpak nodig?  Waarom wordt gedrag soms een probleem en door wie komt dat eigenlijk?

In deze interactieve lezing krijg je een aantal praktische tips en kijken we vooral wat je als team en als leerkracht kunt doen, zodat je je weer bezig kunt houden met je core business: lesgeven.

We rekenen op je komst. Mocht het je onverhoopt toch niet lukken om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, meld je dan af door een e-mail te sturen naar secretariaat@edumarevpr.nl met je directeur in de cc.

 

 

BIO

Anton Horeweg is gedragsspecialist (M SEN) en was ruim bijna veertig jaar leraar in het basisonderwijs. Hij is auteur van diverse onderwijsboeken, waaronder Handboek Gedrag op school, De traumasensitieve school, ADHD in de klas en Als je leerling stil is.
Zijn boeken zijn verplicht bij een groot aantal opleidingen.
Anton Horeweg heeft zitting in Expertteams van Project Leer-Kracht: (NCOJ) en KC-KJP), werkt mee aan Academische Werkplaats ADHD en druk gedrag, was opleider bij het NCOJ, instituutsopleider bij InHolland en is veelgevraagd spreker op scholen en congressen.