dr. Kees van Overveld

Organisator

dr. Kees van Overveld

Datum

05-09-2024

Tijd

SBU 20
15:00 - 17:00

Locatie

Bestuurskantoor Abbenbroek
Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek

Masterclass gedrag door Kees van Overveld 5 september 2024

Inschrijven

Beschikbaar aantal plaatsen: 5
Het ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Masterclass gedrag – Kees van Overveld

Hoe begeleid je uitdagende groepen?

Klein probleemgedrag: voorkomen en aanpakken! De meeste leerkrachten zijn tevreden met hun groep. Het is er gezellig, er hangt een goede sfeer, er wordt goed gewerkt. Er zijn ook leerkrachten die ’s ochtends met buikpijn de klas in stappen. De onzekerheid is groot over wat er vandaag weer zal gebeuren. Dát er iets zal gebeuren, is wel zeker … Kan ik de les geven zoals ik hem heb voorbereid? Voor leerkrachten zijn gedragsproblemen van leerlingen een van de grootste uitdagingen binnen het vak. Kees van Overveld heeft in de afgelopen jaren velen van hen begeleid met hun ‘moeilijke groep’. In het boek “Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep” beschrijft hij zijn ervaringen. Hij geeft op een toegankelijke manier inzicht in het functioneren van moeilijke klassen en geeft aan wat er misgaat in de interactie tussen de leerkracht en de leerlingen. Vervolgens beschrijft Kees heel concreet hoe je het tij kunt keren; met zijn praktische tips, adviezen en slimme oplossingen kunnen leerkrachten van een moeilijke groep een plezierige groep maken. Deze informatie neemt hij mee in deze bijeenkomst zodat je informatie krijgt die je de volgende dag in je groep mee kunt nemen!

De inhoud van deze masterclass bevat inhoudelijke onderdelen, die tijdens de eerdere startersbijeenkomsten ook aan bod zijn gekomen.

Meer weten over Kees van Overveld? Zie zijn website:  https://www.keesvanoverveld.nl/over-kees/

Mocht het je onverhoopt toch niet lukken om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, meld je dan af door een e-mail te sturen naar secretariaat@edumarevpr.nl